dinsdag 25 september 2007

Het Begin;

Eens op een dag, lang geleden, was er een klein meisje dat Grietje heette.,Vroeger was Grietje namelijk een heel erg hippe en creatieve naam. Dus Grietje was erg blij. Omdat ze zo'n hippe naam had dus ja. Haar broertje heette Hans. Niet lullig bedoelt voor de andere Hansen. Maar deze Hans was een beetje. uuhw. Dom.

Nu hebben we dus een blij Grietje. En een domme Hans. Maar 2 hoofdpersonen is niet genoeg voor een verhaal. Even kijken. Het speelde zich af in de achtertuin...Ze huppelden samen door de achtertuin van hun Oma de boze ToverHeks. Omdat Hans niet zo goed na kon denken, en Grietje erg blij was, huppelden ze rondjes rond de grote kersenboom. Handig voor Hans, want rondjes kende hij -nog- wel. En fijn voor Grietje. Kon die zich ook weer eens uitleven.

Dus, 2 hoofdpersonen. Een plaats waar het zich afspeeld. De tijd: het was 12;43, net na het middageten wat had bestaan uit Slagroomtaartjes. En dan nog. Een avontuur natuurlijk! Goed dan beginnen we daar nu mee.

Hans en Grietje huppenden fijn rondje na rondje om de kersenboom. Hans keek naar de grond. Anders werd bij misselijk. En Grietje keek naar de boom. Opzoek naar mooie kersen die ze dan fijn aan oma kon geven. Ofzo. Maakt ook niet uit wat ze met de kersen wou doen. Opeens zag Grietje iets vreemds. Was het een kers? Nee want kersen zijn niet vreemd. Was het dan een vuurvlieg? Nee want vuurvliegjes die zijn veel kleiner dan dat wat Grietje zag. Was het dan een... **Plof..** Grietje viel languit over Hans heen. Want Hans was zo dom om te vergeten hoe een rondje ging. Dus was hij blijven staan om na te denken. Wat niet zo goed ging..

Goed. Hans en Grietje op de Grond. En een raar ding in de kersenboom. Het daalde langzaam naar beneden en dat zag Grietje. Ze tikte Hans op zijn hoofd. **TokTok** Jup. What's up?Nouwja goed. Hans kijkt in de boom en denkt dat het iets een lelijk uitgevallen vleermuis is. Wat nog goed gedacht is van hem ook. Aangezien Hans meestal vergeet wat het verschil is tussen een vleermuis en een olifant. Maar nee, wonder boven wonder. Het was geen vleermuis. Ook geen lelijke.Het was Tinkebel. Wat deed Tinkebel ooit bij de lelijke oude Oma van Hans en Grietje in de achtertuin? Maar tinkebel is erg cewl. Aangezien ze kan vliegen!

Goed Tinkebel kan vliegen. En daarom vloog ze maar zo snel als hij kleine vleugeltjes haar dragen konden,Vloog ze zo naar een ander verhaal. Dat van Peter Pan namelijk. Nouwjaa omdat het ding weg was. En Hans weer wist hoe je een rondje maakte. En Grietje nogsteeds erg blij was met haar hippe naam; Gingen ze weer verder met rondjes huppelen.

The End.

6 opmerkingen:

Lydia zei

wauw!
ik vind dit het meest leuke sprookej oit:)
noem het de kersenboom:)
lydia

MARIS KAAS? zei

Het aller leukste is dat er een geheim aan dit verhaal gebonden zit. En lydia had hem niet door. Iemand anders wel? Als je hem door hebt win je al mijn eer. Whahah ja das een fijne prijs. En dan mag je je een mrisz-blog kenner noemen..

Whaha grappig zoiets (a) Niemand heeft hem door?

Lydia zei

aha!
je zegt : twee hoofdpersonen izjn niet genoeg.

maar later zeg ja: 2 hoofdpersonen dus..
dat klopt dus niet..

en het is geen happy ever after...
lydia

Joab Michaƫl zei

ik heb heel sterk het idee dat ik dit eerder heb gelezen..

sterker: je hebt m al eerder gepost ;)

Anoniem zei

Job wint!
Whahaha

Anoniem zei

2 hoofdpersonen zijn wel genoeg.
ik zei dat omdat je met alleen 2 hoofdpersonen geen verhaal kan maken. dus kwam er nog een lokatie of tijd ofzo bij. geen idee wat ik er neer zette. maar deze post komt van januarie 2007 ;)